1

Hocası abisi falancayı işaret etse koşa koşa oy verecek insanlar yumurtasını beğenmeyen entel numarası yaptığında gülesim geliyor.

2

Diyalog formu güzel ancak yavaş ilerliyor. Anlatmak istediğim her şey için ilmek ilmek, soru cevap, aptala (kendime) anlatır gibi yavaş yavaş. Yevmiyeler hızlı düzyazılar ve muhavereler üzerinde düşünmek istediğim konular için. Daha rahat okunacağını düşünüyorum. Umulur ki seveni olur.

3

Benjamin Franklin'in sabahları hava duşu almak gibi bir alışkanlığı varmış.

Hemen her sabah erkenden kalkarım ve üstümde hiç giyecek olmadan, mevsimine göre yarım veya bir saat, yazarak veya okuyarak otururum. Bu alışkanlık kesinlikle sıkıntı vermiyor ve canım ister de giyinmeden evvel bir iki saat daha uyumak istersem, hayal edilebilecek en tatlı uykulardan birine dönüyorum.

4

60 milyonluk Britanya'da iki ila dört milyon kadar güvenlik kamerası mevcutmuş. Ulusal DNA veritabanı 6 milyon kayıt içeriyormuş. Telekom şirketleri arama kayıtlarını ve SMS mesajlarını 12 ay saklamak ve gerektiğinde devlete vermek mecburiyetindeymiş.

En iyi izlenen ülkelerden biri deniyor.

5

Marx

He never had a regular job. “I must pursue my goal through thick and thin and I must not allow bourgeois society to turn me into a money-making machine,” he wrote in 1859. (In fact, he later applied for a post as a railway clerk, but was rejected because of his illegible handwriting.)

I don't suppose anyone has ever written about ‘money’ when so short of the stuff.

6

Jung

At Bollingen, Jung rose at 7:00 A.M.; said good morning to his saucepans, pots, and frying pans; and “spent a long time preparing breakfast, which usually consisted of coffee, salami, fruits, bread and butter,” the biographer Ronald Hayman notes.

[Yevmiyeler] #the cemaat #hava duşu #benjamin franklin #britanya #özel hayat #karl marx #money #para #carl jung #kahvaltı